header

Ster van Alphen – de uitreiking

17 december 2012

Journalisten:Soufyan Allai en Max van den Broek
Fotograaf: Joshua Bos

De Ster van Alphen is een prijs voor als je iets goeds voor de samenleving hebt gedaan. Zoals iemand helpen die hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld boodschappen doen voor de buurvrouw. Je moet genomineerd worden en je moet tussen de 0 en de 18 zijn. Er zijn drie categorieën: 0 tot en met 12 jaar, van 13 tot en met 18 en jeugdgroepen tot 18 jaar. Dit jaar was de uitreiking in het gemeentehuis (nieuwe). Het was vrijdag 23 november, drie dagen na de internationale Dag van de Rechten van het Kind.

De sterren kwamen in mooie auto’s bij de rode loper aan. Een man in een net pak deed de deur open. Daarna stapten de sterren uit de auto en liepen over de rode loper naar binnen. De auto’s (2) reden elke keer heen en weer om de sterren te halen en te brengen. Ze werden boven ontvangen in een mooie zaal waar vrienden  en familie hun stonden op te wachten. Ze kregen wat te drinken en daarna kwam de uitreiking.

De sterren waren:

 • Marcel, Matthew en Marjan Baqtar
 • Amy van der Veer
 • Evelien van Driel Petri
 • Marjolein Meems
 • Romy Toebosch
 • Lizzy de Greef en Ralf Zeilstra
 • Bo Verbeek
 • Naomi Ippel
 • Klaske Vreeken
 • Talitha Tijsterman

De sterren deden veel goede dingen zoals: telefoons inzamelen voor stichting Opkikker of geld inzamelen voor een weeshuis. Degene die alles uitreikte was de wethouder Michel du Chatinier. En de burgemeester gaf ze een oorkonde, een roos en een ster.

Naast ons zaten de juryleden: Janno Meijer en Mijndert Tromp. Mijndert werkt bij Participe en Janno is lid van de jongerenraad. Alphen stad TV was er ook. Voor de rest was het een geslaagde avond!

 

reageer Tags

1 reactie op Ster van Alphen – de uitreiking

 1. Joshua Bos schrijft:

  Ik vond het erg leuk dat ik de foto’s mocht maken. De krant is ook erg leuk geworden. Ik ben ook erg blij dat dit artikel op de voorpagina staat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>